Dag 3: Nara en Osaka

Een hele goede middag (voor jullie)

Onze dag begon vandaag vroeg, om 6 uur de wekker om lekker te gaan rijden naar Osaka. We hadden natuurlijk gisteren ongeluk met fuji, maar omdat we zo vroeg gingen rijden hadden we kans op goed zicht. En geluk dat we hadden. Hij lag er prachtig bij!

Na even gestopt te hebben om een mooie foto te maken van Fuji, was het tijd om even 5 uur door te karren naar Nara. Tijdens het rijden werd hier en daar het hard nodige dutje gedaan, en zagen we op het schermpje van de auto de temperatuur maar stijgen en stijgen. Toen we aankwamen in Nara, was het dan ook 44 graden. Maar ik wou natuurlijk heel perse de hertjes voeren, dus gingen we door. Ook was er een hele oude hele mooie tempel compleet gemaakt van hout. Deze was dan ook veel groter, want hout blijkt best wel brandbaar te zijn…

Ook stond in deze tempel en hele grote Buddha, met nog 2 kleine er naast. 1 van de kleine was voor de wijsheid van studenten, en de anderen was om de grote Buddha te beschermen tegen kwade geesten.

Ella en ik moesten uiteraard een kaarsje aansteken bij de wijsheid, want die hadden we hard nodig :))

Na Nara waren we compleet verslagen, en gingen we door naar het huisje wat we geboekt hadden, wat ook nog een probleem was, want de sleutel konden we niet vinden. Uiteindelijk bleken wij niet zo snugger te zijn, en lag hij precies waar het mannetje zei.

Daarna was het toch echt tijd om lekker te gaan eten, en we hadden al besloten om ramen te eten. We gingen met de metro (wat verdacht soepel ging) en het was een klein stukje lopen om bij de ramen shop te komen.

Het was wel veel, maar lekker was het zeker!

Toen moesten we nog terug, en hier ging het fout. Mama begon al last van haar knie te krijgen, en we konden het metro station maar niet vinden. Na een half uur zoeken en zo’n 4 keer heen en weer lopen kwamen we er achter dat er 2 stations waren met de zelfde naam die naar andere plekken gingen. Na deze eindelijk gevonden te hebben zijn we lekker gaan chillen in het huisje en zo was de dag eigenlijk wel weer over. Een lange, maar wel leuke dag!

-Sofie