Dag 5: nog steeds Osaka

Goedendag mensen,

Hier is het avond, en we hebben vandaag een heel avontuur beleefd. We begonnen de dag redelijk op tijd in een studio Ghibli store dichtbij, waar Sofie en ik op de foto zijn geweest met een aantal karakters.

Hierna zijn we nog even op missie gegaan om korte spijkerbroeken te vinden voor Sofie. Na deze missie zijn we naar het grootste aquarium van de wereld geweest, waar ze veel dieren hadden en zelfs twee walvishaaien!

Na een kilometer lopen hadden we het aquarium wel gezien, en zijn we door gegaan naar ons appartementje, waar we even hebben kunnen chillen voordat we ons volgende avontuur gingen beleven in Noord-West Osaka. Vandaag was er namelijk een vuurwerkshow in de wijk Amagasaki, langs de Yodogawa river. Dit was heel bijzonder, aangezien deze show maar 1 keer per jaar te zien is.

Nadat we die gezien hadden waren we van plan om gelijk terug te gaan met de trein, maar dit bleek een super slecht idee te zijn aangezien het heel erg druk was. In plaats van de trein terug pakken zijn we naar een random bar gegaan in de buurt, die heel gezellig bleek te zijn. Het was een soort Nepalees barretje, super gezellig met karaoke en gratis hapjes. Daar hebben we een kaartspelletje gedaan en gewacht tot het rustig genoeg was om weer richting het appartement te gaan. Het bleek alleen helaas nog steeds super druk te zijn na het drankje, aangezien er een half miljoen (!!!) mensen naar dit feest komen elk jaar. Al die mensen moeten met dezelfde trein๐Ÿ˜….

Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om toch maar te lopen naar het dichtstbijzijndste metrostation, dit was een half uur lopen. Vanuit hier hebben we de metro kunnen pakken naar ons appartement ๐Ÿ™‚

Het was een hele vermoeiende maar geslaagde dag xxx Ella