Dag 6: Omgeving Kyoto

Omdat ‘Alweer een dag Osaka’ een beetje te gek werd en we best even de stad moe zijn, zijn we vandaag lekker een rondje wezen rijden naar Kyoto. Om precies te zijn: eerst naar een tempelcomplex ten westen van Kyoto, en daarna naar een aantal tempels ten noorden van Kyoto. Vanwaar al die tempels hoor ik u denken?

De rotstuin van Tenriju-ji

Nou, na een paar dagen gekmakend drukke stad waren we toe aan reinheid, rust en regelmaat. En mooie plaatjes natuurlijk. Want naast Tenriju-ji ligt een behoorlijk fotogeniek bamboebos wat je zo’n beetje op elke Japan-brochure tegenkomt…

Visit Japan
Een bosje Gojin in de bamboe
Ook de lotustuinen waren adembenemend

Na Tenriju-ji zijn we doorgereden naar een drietal tempels ten noorden van Kyoto. Gelukkig was de rit zo’n 45 minuten want zolang duurde de hoosbui ook die begon toen we op weg gingen…

De Kifune-tempel is bekend om zijn gunstige uitwerking op het liefdesleven, niet dat we dat nodig hebben maar voor de zekerheid toch een paar 1000 yen in de offerpot gepropt en een handje wierrook in de hens gezet. Waar de tempel ook om bekend staat is de verlichting als het schemert, en die zag er goed uit.

Stairway to mainhall

Door de ligging in de bergen en het gebrekkige openbaar vervoer er naar toe is het een relatief rustig tempelcomplex dat prachtig onderhouden is.

Gebedsbriefjes in de jonge bamboe, zo groeien je gebeden naar de hemel
De Tori naar de tweede tempel

Al die rust en zo maken je wel hongerig, dus TripAdvisor geraadpleegd en de top pick opgezocht in Kyoto. Volgens de reviews een supertent die voor een redelijk bedrag goed eten had. We hebben er geen tijd gehad om foto’s te maken, domweg omdat het er ongezellig was. O ja, en een menu’tje kwam op €350 met zn viertjes. Met andere woorden: toeristenval. Ik heb de bediening verteld dat we daar te skeer voor zijn en we hebben de aftocht geblazen. Maar ja, waar moet je dan eten in een stad met 1,46 miljoen mensen?

Yakitori is wel echt heel leuk, je kan de hele kaart proeven en dan geld over hebben voor een dessert!

In de wirwar aan oude straatjes van Kyoto vonden we een Yakitori die er goed uitzag met lokaal volk wat zat te eten. We hebben bijna de hele kaart geproeft (gatver, geroosterde oesters 😫) en gingen aangenaam verkwikt weer op pad. En voor een mooi prijsje ook nog…

Langs het kanaaltje dat door Kyoto loopt

Morgen door naar Hiroshima om de memorials te bekijken en om te kijken of we ergens strand kunnen vinden. Die gasten hier sporen niet hoor; het is de hele dag 40 graden (of meer!) en we hebben mensen met dikke leren jacks gezien, wollen truien…. En dat terwijl ze deze temperaturen hier ook niet echt gewend zijn. Ze gaan niet eens ergens het water in voor verfrissing! En met deze temperaturen duik zelfs ik in het water als ik de kans krijg….

Afijn, morgen verder. Nu even horizontaal op de rest voorbereiden…

Ton