Dag 4: Osaka

Is het pas dag 4? Het voelt alsof we al veel langer op vakantie zijn!!

Vandaag de hitte weer getrotseerd om Osaka te bekijken. Het is hier 37 graden, dus de verkoeling van winkels was erg fijn. Soof en Ella wilden vandaag shoppen in de wijk Shinsaibashi, waar volop vintage en streetware te koop is. Intussen keken we in deze hippe wijk onze ogen uit naar de apart gelede mensen hier.

Tussendoor een uitgebreide lunch en een verkoelend drankje om op krachten te komen.

Zo’n dagmenu kost hier €5!

Daarna met de metro naar de wijk die Ton graag wilde zien: Shin Sekai. Die staat namelijk bekend om de vintage games en retro gevoel.

Ton speelt Arcade niet zo goed als wij van hem verwachtten, maar dat kwam door de knoppen 🙂

Ook nog een belàchelijk grote winkel van binnen bekeken. Daar is letterlijk àlles te koop. Die zaak was erop gemaakt om te verdwalen.

Totaal overprikkeld en tienduizenden yens lichter stapten we weer buiten. Het was ook opeens donker! Tijd om naar ons appartementje te gaan. Eten deden we lekker daar. Bij elke buurtsuper is van alles te koop, van sushi tot noodels of een bentobox.

Nog een potje kaarten en uitrusten van deze dag.

Ik wil nog even de aandacht voor de Japanse wc’s. Daar raken wij maar niet over uitgepraat! Echt elke wc, zowel die in onze verblijven, maar ook de openbare toiletten op bijv. metrostations hebben allerlei knopjes en functies. De brillen zijn verwarmd (niet echt een toevoeging als het buiten 37 graden is), je kunt verschillende knoppen gebruiken om je billen of je voorbips te spoelen. Ook heb je knopjes voor camouflage-geluiden. Er zijn knopjes waarvan we niet weten wat ze doen. Daar staan dan alleen wat Japanse tekens bij en geen plaatjes. Je schrikt je soms rot wat er nou weer gebeurd, down under 🙂 Kortom: het is altijd een groot avontuur om naar een wc te gaan! We hebben al gekeken wat het kost om dit thuis aan te schaffen, maar dat is toch wel erg prijzig.

En wat dachten jullie van deze efficiënte situatie: jouw handen was-water wordt gelijk gebruikt om door te spoelen!!

Hiermee wil ik deze blog graag afsluiten. Wij duiken onze bedjes in.

Liefs Corine